PSRM

08 iulie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere  cu Șeful Misiunii OSCE în Moldova

Activitatea Grupului de lucru pentru cooperarea dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia va fi examinată de Parlament și reconstituită conform noii componențe legislative, pînă la finele sesiunii de vară curente. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întîlnirea de astăzi cu Șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.

De asemenea, Președintele Parlamentului a abordat problema transnistreană și acțiunile prioritare pentru identificarea soluțiilor optime.

În context, Claus Neukirch a anunțat reluarea, în toamna acestui an, a negocierilor în formatul 5+2. Totodată, oficialul a reiterat susținerea OSCE în acordarea asistenţei şi expertizei necesare pentru aspectele legate de drepturile omului, problema transnistreană, implementarea Strategiei de consolidare a relaţiilor interetnice în Republica Moldova și cooperarea dintre Parlament şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia.

În discuție, Zinaida Greceanîi a abordat și activitatea Comisiei parlamentare drepturile omului și relații interetnice, acțiunile necesare pentru protecţia persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale, precum și cele care necesită a fi realizate pe filieră parlamentară.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă