PSRM

15 septembrie 2019

Zinaida Greceanîi: Suntem obligați să întoarcem oamenilor speranța!

Zinaida Greceanîi a ținut pe 15 septembrie, un discurs în fața participanților la lansarea oficială a PSRM în campania electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. Prezentăm textul discursului integral.

“Astăzi suntem prezenți la un eveniment extrem de important și semnificativ, deoarece cea mai puternică și impunătoare forță politică din Republica Moldova – Partidul Socialiștilor, își prezintă echipa și platforma pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019.

ECHIPĂ  –  anume acest cuvînt ne caracterizează și ne face să fim cei care se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor, anume acest cuvînt ne face să fim uniți și să înfruntăm toate greutățile care ne apar în cale.

Anul 2019 a fost un an crucial, un an în care împreună am reușit să punem capăt unui regim care a ținut Republica Moldova în captivitatea unor grupări de interese, care nu aveau alt scop decît de a izola țara noastră pe plan internațional și a se îmbogăți din banii furați de la fiecare din noi.

Anume susținerea echipei PSRM a determinat această schimbare spre un viitor mai bun. Dar stimați colegi, fiecare din noi trebuie sa fie conștient de faptul că cea mai grea și responsabilă parte a procesului de constituire a unui stat de drept precum și a unui trai decent, implică încă mult efort și lucru.

Pe 20 octombrie 2019 vor avea loc alegerile locale generale, este o etapă foarte responsabilă în care noi toți trebuie să depunem efortul maxim pentru a învinge detașat.

Este o șansă unică, cînd putem demonstra că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova este acea forță motrice care poate și trebuie să aducă schimbările spre bine pînă la capăt.

Este obligația noastră morală să discutăm cu fiecare cetățean din toate localitățile, pentru a-i informa despre acele viziuni pe care le avem întru dezvoltarea satelor și orașelor în care locuiesc, să le răspundem la toate întrebările și să le oferim soluții pentru problemele cu care se confruntă.

Dar cel mai important este să le cerem acel vot de încredere și să îi convingem, că vor fi mîndri de faptul ca l-au acordat echipei PSRM.

Victoria comună rezidă în lucrul cot la cot. De nenumărate ori am spus că în echipa PSRM nu există șefi, toți suntem componentele unui mecanism complex și doar de fiecare din noi depinde funcționarea acestuia. Pentru a învinge împreună, trebuie să depunem eforturi maximale cu toți împreună.

Stimați colegi!

Împreună am demonstrat deja un nivel ridicat de responsabilitate pentru localitățile în care au condus reprezentanții noștri.

În Ocnița, Taraclia, Basarabeasca, în orașele și raioanele noastre nu am închis nicio școală, nicio grădiniță. Am reușit să păstrăm spitale și instituții medicale. Am refuzat categoric să majorăm tarifele și să complicăm viața cetățenilor.

Am efectuat reparații capitale a caselor de cultură, a instituțiilor de învățămînt și a celor medicale, am construit stadioane, terenuri de joacă și obiecte de infrastructură socială.

Am demonstrat o nouă abordare și voință politică, am servit sincer oamenii.

Acum ne confruntăm cu noi provocări, ambițioase și îndrăznețe. Acestea sunt implementarea proiectelor investiționale, reconstrucția complexelor agroindustriale moderne, subvenții în agricultură și producție.

Vom dezvolta infrastructura orașelor și satelor din Republica Moldova la un nivel calitativ nou și vom conecta satele la sistemele de aprovizionare cu gaze, apă și canalizare. Vom asigura reparația de înaltă calitate a drumurilor, vom introduce un sistem de control asupra achizițiilor publice și a cheltuielilor banilor publici.

Vom oferi asistență socială și protecție fiecărui cetățean care are nevoie

Într-adevăr, sunt sarcini îndrăznețe. Dar suntem pur și simplu obligați să valorificăm întreg potențialul nostru, să demonstrăm că avem caracter și perseverență și să întoarcem oamenilor satele și orașele, locurile de muncă și grija statului. Să întoarcem oamenilor speranța!

Stimați colegi,

Eu cred în echipa noastră, a socialiștilor, este o echipă formată din oameni devotați statului, o echipă de profesioniști în diverse domenii, o echipă care știe cum să implementeze reforme în interesul cetățenilor și care niciodată nu își va pune interesele personale mai presus de cele ale Republicii Moldova.

Țara noastră se află la moment în centrul atenției pe plan internațional, acest lucru este datorat faptului că dăm un exemplu nou în istoria politicului global, și anume pentru capacitatea de a găsi un numitor comun între forțele de stîngă și de dreapta, pentru a asigura un echilibru atît pe intern cît și extern.

Vă îndemn să păstrăm și în continuare această direcție pentru alegerile locale generale. Lupta care urmează a fi dată trebuie să reprezinte o luptă a ideilor de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor, o concurență a conceptelor de revitalizare a localităților în care locuim, o prezentare a programelor de dezvoltare pe care dorim să le implementăm.

Nu vă lăsați pradă minciunilor, manipulărilor și bîrfelor electorale de care fac uz unii din concurenții electorali, astfel de jucători sunt slabi și nu au în spatele lor nimic decît aceste procedee murdare cu care încearcă să se facă văzuți.

Noi suntem cei care trebuie să dezvoltăm satele și orașele, să readucem în ele cetățenii noștri care au fost goniți în străinătate pentru a asigura viața celor rămași acasă, să creăm locuri de muncă și să atragem investiții în localitățile care le reprezentăm.

Toate aceste lucruri sunt posibile datorită acelor 729 de candidați la primari, a celor 1108 candidați la consilieri raionali și peste 9000 de candidați la consilierii locali desemnați de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Fiecare din voi prezenți în această sală reprezintă acea forță politică care în fiecare zi demonstrează tuturor că este cea mai pregătită și puternică echipă la moment.

Cred cu tot dinadinsul, că doar împreună vom reuși să ducem pînă la capăt acele sarcini și proiecte ambițioase pe care ni le-am asumat în față alegătorilor.

Învingem împreună! – pentru că ne dorim o viață mai bună”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă