PSRM

24 octombrie 2019

Zinaida Greceanîi participă la Conferința Europeană a Președinților de Parlament

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, participă la Conferința Europeană a Președinților de Parlament ”Casa noastră europeană comună: următorii 70 de ani”, care se desfășoară în zilele de 24-25 octombrie la Strasbourg.

În cadrul summit-ului, speakerul va avea un discurs în care va împărtăși viziunea asupra proceselor de actualitate din Europa, conflictelor nerezolvate, cooperării Republicii Moldova cu instituțiile europene, politicii interne și externe a țării noastre.

În marja conferinței, Președintele Parlamentului va avea mai multe întrevederi bilaterale, inclusiv cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, cu Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Liliane Maury Pasquier, cu Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Linos-Alexandre Sicilianos, cu Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

Conferința Europeană a Președinților de Parlament ”Casa noastră europeană comună: următorii 70 de ani” se desfășoară la Palatul Europei și a întrunit speakeri din 47 de state membre ale Consiliului Europei și din țări partenere sau care dețin statut de observator, precum și președinți ai altor organizații internaționale.

În cadrul Conferinței va avea loc Reuniunea Secretarilor Generali ai forurilor legislative, la care va participa Secretarul General al Parlamentului Republicii Moldova, Adrian Albu.

Moldova este membru al Consiliului Europei din 13 iulie 1995.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă