PSRM

15 ianuarie 2020

Zinaida Greceanîi: Inițiativele șefului statului vor fi examinate în mod prioritar

15 ianuarie 2020 -După tradiționala întrevedere de astăzi cu șeful statului Igor Dodon și prim-ministrul Ion Chicu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, a anunțat că, potrivit dispoziției speakerului, deputații vor reveni la muncă pe 17 ianuarie, iar pe 6-7 februarie, în conformitate cu prevederile legale, va fi convocată prima ședință plenară a sesiunii Parlamentului.

Potrivit președintelui Parlamentului, deja se pregătește ordinea de zi, iar Biroul permanent al Parlamentului se va întruni și va stabili prioritățile sesiunii. Este vorba, în primul rînd, despre proiectele de lege care trebuie examinate în mod prioritar. Există, de asemenea, inițiative ale deputaților și alte proiecte ale Guvernului care trebuie analizate în cadrul acestei sesiuni.

Zinaida Greceanîi a subliniat că în mod prioritar de către Parlament vor fi examinate și inițiativele lansate astăzi de către Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Potrivit ei, posibil va fi necesară rectificarea bugetului pentru acest an.

Remarcăm că în cadrul ședinței de astăzi a conducerii țării, au fost stabilite principalele obiective pentru anul 2020. Șeful statului a solicitat prim-ministrului să studieze posibilitatea implementării în acest an a programelor naționale destinate dezvoltării infrastructurii satelor moldovenești și îmbunătățirii calității vieții sătenilor. În special este vorba despre aprovizionarea cu apă, iluminarea satelor, salubrizarea și lichidarea gunoiștilor în zona rurală, precum și finalizarea gazificării localităților.

De asemenea, Zinaida Greceanîi a anunțat că o prioritate a Parlamentului pentru sesiunea viitoare va fi și monitorizarea implementării legilor socio-economice, care au fost adoptate, în special, la sfîrșitul lunii decembrie 2019. Informațiile privind rezultatele monitorizării vor fi făcute publice, inclusiv în cadrul comisiilor parlamentare.

În concluzie, speakerul a reiterat că Parlamentul este pregătit pentru lucru. Și este foarte important că Președintele, Parlamentul și Guvernul își coordonează activitățile și muncesc în interesul cetățenilor noștri.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă