PSRM

24 aprilie 2021

Zinaida Greceanîi a participat la evenimentul de recepționare a vaccinurilor ”Sputnik-V”

Președintele Parlametului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi, împreună cu liderul PSRM Igor Dodon a participat la evenimentul de recepționare a vaccinurilor ”Sputnik-V”, oferite Moldovei de Federația Rusă cu titlul de ajutor umanitar ca urmare a scrisorii speakerului Zinaida Greceanîi și a acordurilor personale dintre Igor Dodon și Președintele Federației Ruse Vladimir Putin.

La eveniment au participat, de asemenea, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră Oleg Vasnețov, și primul secretar al Ambasadei Tatiana Psariova, precum și reprezentanți ai Dumei de Stat a Rusiei – deputatul Viktor Seliverstov și șeful interimar al Aparatului Comitetului pe problemele CSI, integrare eurasiatică și relațiile cu compatrioții Anatoli Sereda.

Cele 142 de mii de doze de vaccin anticoronavirus au fost aduse pe calea aerului, cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Rusiei. Este primul lot de vaccin oferit gratuit țării noastre de către Federația Rusă, urmând să fie livrate  alte 40 de mii de doze.

Viktor Seliverstov a amintit că Parlamentul Republicii Moldova s-a adresat Președintelui Federației Ruse Vladimir Putin cu solicitarea de a oferi Republicii Moldova vaccin anticoronavirus, iar această solicitare a găsit un răspuns direct și prompt în Rusia.

Deputatul rus și-a exprimat recunoștința față de Parlamentul Republicii Moldova și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova pentru perseverență, pentru că, împreună, a fost realizată o activitate foarte bună într-un timp record ca să fie livrat primul lot de vaccinuri. Cel de-al doilea urmează să ajungă în luna mai. Vaccinurile sunt aproape 100% eficiente.

Victor Seliverstov a mai menționat că Republica Moldova este o țară parlamentară, iar Duma de Stat a Federației Ruse este mândră că a  reușit să desfășoare această activitate comună cu Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit acestuia, Rusia și Moldova sunt legate de o relație puternică de cooperare și prietenie fiind două popoare frățești, iar Duma de Stat  și Partidul “Edinaia Rossia” vor continua activitatea comună cu Parlamentul Republicii Moldova și PSRM în beneficiul cetățenilor noștri.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a exprimat recunoștință colegilor din Duma de Stat, mai cu seamă fracțiunii “Edinaia Rossia”, precum și personal Președintelui Federației Ruse Vladimir Putin și Președintelui Dumei de Stat Veaceslav Volodin pentru contribuția la livrarea vaccinurilor Sputnik-V în Moldova, acestea fiind foarte așteptate în țara noastră.

”Înțelegem că Federația Rusă are foarte multe comenzi pentru acest vaccin, cu toate acestea Președintele Rusiei și Duma de Stat au răspuns prompt la solicitarea noastră, fiind livrat primul lot, care ne va permite să vaccinăm în primul rând categoriile de cetățeni care au nevoie cel mai mult de acest lucru – medici, profesori, persoane în vârstă”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Speakerul a mai menționat că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din țara noastră negociază achiziționarea de noi loturi de vaccinuri rusești, din fonduri bugetare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă