PSRM

20 iulie 2019

Zinaida Greceanîi a participat la ceremonia de inaugurare a Irinei Vlah

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, împreună cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Prim-ministrul RM, Maia Sandu, deputați și membri ai Guvernului, Mitropolitul Moldovei Vladimir, delegația Consiliului Federației și a Dumei de Stat a Federației Ruse și reprezentanții corpului diplomatic, a participat la ceremonia solemnă de inaugurare a Irinei Vlah la funcția de Bașcan al Găgăuziei pentru al doilea mandat, care a avut loc pe 19 iulie.

Zinaida Greceanîi a adresat sincere felicitări Irinei Vlah și întregului popor găgăuz cu ocazia obținerii rezultatului decisiv la alegerile pentru Bașcanul Găgăuziei – pe 30 iunie, pentru realegerea bașcanului la al doilea mandat au votat 92% dintre locuitorii care s-au prezentat la secțiile de votare. Președintele Parlamentului a urat Irinei Vlah succes, răbdare, înțelepciune și noi realizări împreună cu poporul găgăuz.

Zinaida Greceanîi a menționat în discursul său că activitatea de patru ani a Irinei Vlah la funcția de bașcan – este exemplul unei politici chibzuite și echilibrate, promovată și de președintele, Igor Dodon. Datorită acestei politici, veniturile autonomiei au crescut, au fost implementate proiecte sociale și de infrastructură. Politica flexibilă de susținere a afacerilor și de atragere a investițiilor a dus la deschiderea unor noi locuri de muncă.

„Irina Vlah a demonstrat că autonomia poate fi gestionată corect și responsabil, în interesul locuitorilor și a întregii regiuni. Și acel rezultat care a fost obținut la aceste alegeri a bașcanului – este rezultatul unificării poporului în jurul conducerii regiunii, în jurul Irinei Vlah. Și aceasta este o mare responsabilitate.

Am văzut scene din cronicile care au fost prezentate în timpul ceremoniei de inaugurare – a fost emoționant. Este evident că, tot ce fac oamenii, o fac din suflet. Și acesta, la fel este rezultatul muncii enorme și a atitudinii respectuase față de fiecare cetățean al țării. Eu nu am auzit niciodată ca bașcanul să spună: „Eu am făcut asta”, ea mereu a spus: „Aceasta noi am făcut, poporul nostru a făcut-o”.

Astăzi, Găgăuzia ne arată un exempu – sunt convinsă că noua majoritate parlamentară, noul Guvern împreună cu președintele vor reuși să unească în jurul său toți cetățenii Republicii Moldova. Trebuie să fim înțelepți, inteligenți și să muncim pentru binele țării noastre”, a spus Zinaida Greceanîi.

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă