PSRM

04 noiembrie 2020

Zinaida Greceanîi a felicitat poporul rus cu ocazia Zilei Unității Naționale

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a adresat felicitări cu ocazia Zilei Unității Naționale, sărbătorite astăzi în Rusia, Președintelui Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse, Valentina Matvienko, Președintelui Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, Veaceslav Volodin, precum și Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

Zinaida Greceanîi a dorit întregului popor rus pace, prosperitate, sănătate și bunăstare.

„Această sărbătoare importantă, care simbolizează patriotismul și dragostea pentru Patrie, este un frumos prilej de a omagia istoria glorioasă a Rusiei, care este strîns legată de istoria Republicii Moldova.

Apreciem înalt relațiile strînse de prietenie și parteneriat strategic dintre țările noastre, legate de o istorie comună, cooperarea fructuoasă în toate domeniile, inclusiv la cel mai înalt nivel, și suntem profund recunoscători pentru susținerea multilaterală constantă.

În mod special mulțumim autorităților ruse pentru atitudinea binevoitoare față de sute de mii de compatrioți de ai noștri care se află pe teritoriul Federației Ruse, precum și pentru asistență semnificativă și promptă în lupta împotriva COVID-19 și a consecințelor crizei pandemice. Acest lucru confirmă odată în plus interesul sincer al Rusiei de a susține și de a dezvolta relații frățești între țările și popoarele noastre.

Totodată, exprimăm determinarea noastră fermă de a consolida și extinde și în continuare colaborarea atotcuprinzătoare, inclusiv între Parlamentul Republicii Moldova și Consiliul Federației și Duma de Stat din Federația Rusă, pentru binele ambelor țări și popoare”, a menționat Zinaida Greceanîi în mesajul său de felicitare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă