PSRM

09 mai 2021

Zinaida Greceanîi i-a felicitat pe cetățenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei Victoriei

Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi i-a felicitat pe cetățenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei Victoriei:

„Pe 9 mai, milioane de oameni din întreaga lume sărbătoresc Marea Victorie – zi sfântă care a devenit un simbol al eroismului fără precedent și al dragostei nemărginite față de Patrie.

Pe măsura ce tot mai mult ne îndepărtăm în timp de la evenimentele din 1941-1945, amintirea lor și conștientizarea sacrificiului apărătorilor Patriei devin tot mai puternice și mai profunde. Nu vom înceta niciodată să admirăm curajul și devotamentul celor care au câștigat cea mai mare Victorie din istoria omenirii.

În această zi, îi omagiem și pe cei  care au contribuit la realizarea Biruinței asupra fascismului,  în spatele frontului, inclusiv femei și copii, dar și pe cei care au ridicat țara din ruine în perioada postbelică. Efortul lor dincolo de limitele capacităților umane ne inspiră și acum, peste decenii, ca o sursă de fermitate în fața încercărilor și un exemplu de servire necondiționată a Patriei și poporului.

Memoria pentru cei căzuți sau decedați în anii de după război, prețuirea adâncă față de veterani va trăi veșnic în inimile noastre. Este responsabilitatea și datoria sfântă a fiecărui om cu rațiune!

Fie ca pacea și bunăstarea să dăinuie peste veacuri frumoasa noastră țară Republica Moldova!”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă