PSRM

29 iulie 2022

Zinaida Greceanîi a făcut totalurile activității fracțiunii BCS în sesiunea de primăvară-vară

Președintele fracțiunii BCS, Zinaida Greceanîi, a prezentat totalurile activității fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor în cadrul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului.

Zinaida Grechanîi a menționat că, în total, pe perioada activității Parlamentului de legislatura a XI-a, fracțiunea BCS a înregistrat 81 de inițiative legislative, dintre care 43 în sesiunea primăvară-vară.

Șeful fracțiunii a atras atenția asupra faptului că majoritatea parlamentară PAS a respins majoritatea proiectelor de lege ale opoziției. ”În total, au fost aprobate 16 inițiative ale opoziției, în special cele de ordin tehnic”, a specificat Zinaida Greceanîi.

Mai mult, potrivit doamnei Greceanîi, au fost încălcate regulamentele Parlamentului, care stipulează că la fiecare 6 săptămâni trebuie organizată Ziua opoziției în Parlament.

Zinaida Greceanîi a relatat că în proces de examinare sunt 57 de proiecte ale opoziției, 43 dintre care nu au prezentate rapoartele Comisiilor de bază, conduse de majoritatea parlamentară, iar 10 așteaptă avizele Guvernului.

Pe parcursul sesiunii deputații Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au solicitat 22 de audieri a conducătorilor instituțiilor de stat, din care doar una a fost acceptată de majoritatea parlamentară PAS, a guvernatorului BNM, Octavian Armașu.

Zinaida Greceanîi a menționat că, la inițiativa fracțiunii BCS, în Parlament au fost înaintate patru moțiuni de cenzură împotriva miniștrilor din actualul Guvern, dar nciuna nu a fost susținută. ”Deși, în opinia deputatului PSRM, posibil, datorită moțiunii PSRM ministrul Agriculturii a fost demis”, a remarcat Zinaida Greceanîi.

În cadrul sesiunii, deputații fracțiunii BCS au depus 17 contestații la Curtea Constituțională.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă