PSRM

10 iulie 2019

Republica Moldova va primi o nouă tranșă de finanțare din partea FMI

Republica Moldova va primi o nouă tranșă de finanțare din partea Fondului Monetar Internațional (FMI) în toamna acestui an. Subiectul a fost discutat, în cadrul întrevederii de astăzi a Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi cu șeful Misiunii FMI, Ruben Atoyan.

La discuții au participat vicepreședinții Legislativului Ion Ceban, Alexandr Slusari și Mihail Popșoi, precum și președinții de comisii parlamentare Igor Munteanu și Vladimir Golovatiuc.

Zinaida Greceanîi a apreciat negocierile purtate de autorități cu echipa de experți a FMI ca fiind foarte productive. ”A fost o misiune deloc ușoară, dar care s-a finalizat cu rezultate bune pentru stabilitatea economică a țării”, a menționat spicherul.

Totodată, Zinaida Greceanîi a mulțumit experților FMI pentru încrederea oferită coaliției de guvernare și a menționat că mijloacele financiare vor fi utilizate pentru implementarea reformelor și creșterea nivelului de trai al cetățenilor.

La rîndul său, Ruben Atoyan a declarat că banii vor ajunge în Republica Moldova după aprobarea Misiunii de evaluare de către Consiliul de Directori al FMI, iar 40 la sută din mijloacele financiare vor fi direcționate pentru acoperirea deficitului bugetar. ”Totodată, a fost aprobată extinderea programului cu FMI pînă în luna martie 2020”, a anunțat oficialul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă