PSRM

23 iulie 2020

Zinaida Greceanîi a discutat despre cooperarea bilaterală cu ambasadorul Federației Ruse

Președintele Parlamentului RM, președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasnețov.

Au fost abordate diverse aspecte privind colaborarea dintre Moldova și Rusia, inclusiv cooperarea interparlamentară, coordonarea acțiunilor în combaterea pandemiei COVID-19 și susținerea cetățenilor ambelor state în acest context dificil.

Zinaida Greceanîi a remarcat că, deși criza pandemică a ajustat colaborarea dintre țările noastre pe plan bilateral și internațional, rămîne constant caracterul strategic al cooperării moldo-ruse și prieteniei între popoarele noastre, precum și interesul autorităților Moldovei pentru consolidarea continuă a acestora.

În altă ordine de idei, părțile au discutat situația politică din țara noastră și activitatea forului Legislativ.  Speakerul l-a informat pe domul Ambasador despre încheierea sesiunii de primăvară-vară din anul curent și a menționat că deputații continuă activitatea, inclusiv în cadrul comisiilor permanente.

Interlocutorii au abordat și alte subiecte importante de actualitate ale cooperării dintre autoritățile Republicii Moldova și Federației Ruse. Totodată, s-a pledat pentru continuarea și intensificarea interacțiunii moldo-ruse pe toate dimensiunile.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă