PSRM

27 ianuarie 2021

Zinaida Greceanîi: Datoria noastră este să păstrăm memoria Holocaustului

Un miting dedicat memoriei victimelor Holocaustului a avut loc la Memorialul victimelor fascismului din Chișinău. La eveniment a participat și Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi. Speakerul a remarcat în discursul său că este de datoria noastră să păstrăm memoria victimelor Holocaustului.

-Pe 27 ianuarie 1945 Armata Sovietică a eliberat deținuții lagărului de concentrare din Auschwitz. Puțini au putut supraviețui în urma calvarului mașinăriei naziste. Aproape 6 milioane de femei, bărbați, bătrâni, copii au fost uciși.  A fost una din cele mai tragice pagini din istoria europeană.

Din păcate, nici astăzi nu sunt conștientizate pe deplin ororile fasciste. Observăm, spre regret, în societate manifestări ale antisemitismului și urii. Aceste  tendințe ne îngrijorează și ne arată cât de fragilă poate fi pacea.

Republica Moldova întreprinde măsuri de prevenire și combatere a discursului urii. În decembrie 2020, Parlamentul a înăsprit legislația penală și contravențională pentru contracararea manifestărilor de intoleranță religioasă. Vom continua consolidarea cadrului normativ, încât fiecare persoană în țara noastră să se simtă în siguranță, liberă, și să fie tratată cu demnitate.

Se zice că ”Somnul raţiunii naşte monştri”. Trebuie să curmăm orice încercare de a îndreptăți nazismul, în mediu real sau în cel virtual.

Este de datoria noastră să păstrăm memoria Holocaustului pentru a preveni reapariția acestuia. Pentru aceasta, este foarte important să cultivăm în generația tânără dragostea pentru aproapele nostru.

Dreptatea și bunătatea prevalează întotdeauna. Istoria a dovedit acest lucru de multe ori.

Amintire eternă celor căzuți!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă