PSRM

20 septembrie 2019

Zinaida Greceanîi: Doresc ca fraza „Fabricat în Moldova” să fie rostită cu mîndrie

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi a salutat participanții la cel de-al doilea Forum Economic Moldo-Rus care se desfășoară la Chișinău, venind cu un discurs în cadrul ședinței plenare „Noile realități politice. Noile posibilități de cooperare economică”.

Zinaida Greceanîi a menționat că pentru Republica Moldova acest forum marchează o nouă etapă în dezvoltarea atît a relațiilor moldo-ruse, cît și a dezvoltării economice a Moldovei.

„Îmi amintesc de primul Forum Moldo-Rus, care a avut loc anul trecut la Chișinău. Atunci, oamenii de afaceri din Rusia au spus: suntem pregătiți să investim cel puțin un miliard de dolari anual în economia Moldovei, dar asigurați-ne stabilitate politică. Și asta a fost foarte important.

În prezent, noua majoritate parlamentară, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și Guvernul, s-au angajat în asigurarea acestei stabilități politice”.

Referindu-se la specificul relației dintre business și clasa politică, Zinaida Greceanîi a menționat: Abordarea trebuie să fie unică: businessul și poporul au creat acele căi care trebuie urmate de clasa politică. Guvernarea nu trebuie să revină la practicile anterioare.

În concluzie, președintele Parlamentului a urat tuturor participanților la forum, oferte bune și proiecte de succes, care ar fi în interesul atît a oamenilor de afaceri din Republica Moldoca, cît și din Federația Rusă.

Zinaida Greceanii a adăugat că, ca cetățean al Republicii Moldova, dorește ca investițiile în țara noastră să fie profitabile, iar fraza „fabricat în Moldova” să fie rostită cu mîndrie.