PSRM

08 iunie 2019

Zinaida Greceanîi a fost aleasă în funcția de președinte al Parlamentului RM

Parlamentul Republicii Moldova a votat pentru numirea în funcție de președinte al parlamentului, pe doamna Zinaida Greceanîi, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

La vot au participat 57 de deputați ai fracțiunii Partidului Socialiștilor și ai fracțiunii partidelor constituiente ale blocului Acum. Pentru candidatura doamnei Zinaida Greceanîi au votat 56 de deputați.

În discursul său, Zinaida Greceanîi a remarcat că, de obicei, predecesorii ei din această postură veneau cu cuvinte de laudă a viitoarelor legi pe care le vor implementa și cu mulțumiri pentru încrederea acordată și garanții că va fi un mandat plin de realizări frumoase pentru cetățenii Republicii Moldova.

“Astăzi voi face excepție, astăzi voi mulțumi tuturor colegilor pentru curajul care îl manifestă, pentru dovada de ințelepciune și pentru faptul că toți au uitat de ambiții, luptă și neințelegeri. Astăzi, toți cei prezenți în această sală au demonstrat că sunt adevărați patrioți, că nu pot fi intimidați și că doresc cu adevărat un viitor prosper și liniștit pentru țara lor.

Noi toți suntem responsabili de cele întîmplate anterior, dar mai cu seamă pentru ceia ce se va întîmpla în viitor. Toți trebuie să devenim chiar și pentru o perioadă nedeterminată o forță motorică care va pune capăt dezmățului, va pune capăt capturării puterii din mîinile unor personae care nu au alt scop decît a domina tot ce îi înconjoara. Noi trebuie să devenim acel scut al cetățenilor noștri și să nu uităm că voturile lor sunt în același timp și sabia dreptății care ne-au încredințat-o. Deci, stimați deputați, azi, noi cei prezenți cu adevărat slujim poporul nostru, așa cum trebuie să facă un deputat”, a spus Zinaida Greceanîi.

Ea a mulțumit Președintelui Republicii Moldova, care a dat dovadă de verticalitate și bărbăție, care nu a cedat presiunilor și care luptă alături de noi în aceste momente cruciale.

De asemenea, Zinaida Greceanîi a mulțumit ambasadorilor prezenți care au susținut deputații în acțiunile lor actuale.

„Astăzi nu avem est sau vest, nu avem roșii, galbeni sau albi. Astăzi avem un popor unit, avem un scop comun și o Moldovă pentru toți. Vreau să îndemn pe fiecare cetățean, pe fiecare medic, profesor, militar sau polițist, fiți demni, ridicați sus fruntea, aveți încredere în noi și susțineți-ne în acest început, pentru că mai mult ca niciodată avem nevoie de suportul vostru. Moldova are viitor, Dumnezeu să ne păzească!”, a spus spicherul parlamentului.

 

 

 

 

 

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă