PSRM

15 iunie 2021

Zinaida Greceanîi: Blocul Comuniștilor și Socialiștilor insistă asupra sprijinului urgent pentru producătorii agricoli afectați de intemperii

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a avut astăzi întâlniri cu oamenii din mai multe localități din raionul Ocnița.

”Am găsit aici multă căldură și deschidere. Raionul Onița are o echipă puternică a Partidului Socialiștilor, care în ultimii ani a depus eforturi pentru rezolvarea problemelor infrastructurii locale, pentru a face față tuturor problemelor cu care se confruntă oamenii de aici. Și această muncă este apreciată de cetățeni”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Speakerul a vizitat satele Călărășeuca, Unguri care au fost astăzi lovite de ploi puternice cu grindină. Oamenii sunt îngrijorați de consecințele acestora și de faptul că în unele gospodării recolta de fructe este aproape în proporție de 100% compromisă și nu poate fi utilizată decât doar pentru prelucrare.

”Lesne de înțeles că în aceste condiții oamenii mizează pe ajutorul Guvernului. Am menționat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor insistă asupra acordării de urgență a sprijinului producătorilor agricoli afectați de ploi și alocării subvențiilor financiare pentru ei”, a subliniat Zinaida Greceanîi.
Cea mai importantă problemă a locuitorilor raionului este comercializarea producției agricole.

Zinaida Greceanîi a vorbit despre Programul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, printre prioritățile căruia se numără triplarea subvențiilor: de la 1,2 miliarde de lei la 3 miliarde de lei, precum și crearea de Hub-uri agricole – platforme specializate pentru promovarea și vânzarea produselor agricole pe piețele externe. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va putea crea condițiile necesare pentru creșterea și comercializarea producției agricole.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă