PSRM

17 februarie 2020

Zinaida Greceanîi va primi lunar cetățeni în audiență

Președintele Parlamentului va primi lunar cetățeni în audiență pentru a discuta problemele cu care se confruntă și a identifica soluții pentru acestea. Inițiativa aparține Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi.
”Această practică trebuie să fie permanentă, trebuie să discutăm cu oamenii și să le cunoaștem necazurile și așteptările. Pînă acum am primit cetățenii în audiență în teritoriu, dar în continuare voi comunica nu doar în calitate de deputat, dar și de Președinte de Parlament”, a spus Zinaida Greceanîi.

Potrivit ei, oamenii care au venit astăzi în audiență au abordat inclusiv probleme de sistem care necesită implicarea autorităților. În particular, au fost prezentate problemele copiilor cu deficiențe de auz integrați în învățămîntul general fără suportul adițional de care au nevoie. De asemenea, la această oră în țară este un deficit acut de translatori în limbaj mimico-gestual, iar închiderea și reducerea numărului de copii din instituțiile specializate a dus la reducerea numărului tinerilor care pot trăi fără tutelă.

Situația Gradina Botanică Națională, Institut „Alexandru Ciubotaru” a fost un alt subiect abordat în cadrul întîlnirii cu Președintele Parlamentului. La finalul discuțiilor Zinaida Greceanîi a declarat că va acorda suport instituției, care este patrimoniul nostru național, inclusiv prin implicarea angajaților Parlamentului la lucrări de întreținere a Grădinii Botanice.

Reprezentanții fostului Colegiu Național de Viticultură și Vinificație din Stăuceni au reclamat restanțe la plata salariilor, încălcări ale Codului Muncii din partea administrației instituției în procesul de reorganizare. Situația a afectat cca 40 de persoane și urmează să fie comunicată Guvernului.

Cetățenii se pot înscrie în audiență prin depunerea unei petiții la Secretariatul Parlamentului, fie on-line prin intermediul platformei e-petiții.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă