PSRM

19 august 2020

Zinaida Greceanîi va participa la Cea de-a cincea Conferință mondială a Președinților de Parlament

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, va participa la Cea de-a cincea Conferință mondială a Președinților de Parlament care se va desfășura online în zilele de 19-20 august.

Tematica din acest an a summitului este liderismul parlamentar pentru un multilateralism mai eficient care să ofere pace și dezvoltare durabilă oamenilor și planetei.

În cadrul Conferinței, Zinaida Greceanîi va avea un discurs cu genericul ”Mobilitatea umană: provocări, oportunități și soluții”, în care va vorbi despre migrație, în special, migrația de muncă. Speakerul se va referi la politicile promovate de autoritățile din Moldova pentru buna gestionare a migrației de muncă, orientate spre reîntoarcerea cetățenilor, precum și la cooperarea dintre țările de origine, tranzit și destinație.

Conferința mondială a speakerilor este organizată de Uniunea Interparlamentară (UIP) în cooperare cu ONU și Parlamentul Austriei. Reuniunea își va ține lucrările în șase limbi oficiale ale ONU (arabă, chineză, engleză, franceză, rusă, spaniolă) și în germană – limba țării gazdă.

UIP este organizația globală a Parlamentelor naționale. Activitatea acesteia a fost lansată în 1889 cu scopul promovării păcii prin diplomație și dialog parlamentar. Astăzi, Uniunea Interparlamentară întrunește 179 de Parlamente și 13 membri asociați.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă