PSRM

14 iunie 2017

Zinaida Greceanîi: Trebuie să facem totul pentru a păstra școlile din mediul rural.

Pe data de 14 iunie, Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi a organizat tradiționala audiere a cetățenilor. Ea a discutat cu 10 vizitatori din diferite zone ale țării : Chișinău, Budești, Cantemir, Drochia, Edineț, etc.

” Oamenii se adresează cu diverse probleme, inclusiv cele legate de poziția cetățenilor noștri care lucrează în Rusia. Desigur, noi încercăm să-i ajutăm în toate cazurile, implicăm avocații noștri și alți specialiști. Este încurajator faptul că oamenii vin nu doar cu plângeri și probleme, dar, și  cu propuneri, și inițiative sociale”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Președintele PSRM a subliniat problema păstrării școlilor din mediul rural, care a fost discutată astăzi în timpul audierii cetățenilor. În special, au discutat despre situația școlii cu predare  în limba bulgară  din satul Stoianovca, raionul Cantemir.

” Sătenii ne roagă să contribuim la apărarea școlii, pe care autoritățile intenționează să o închidă cu începere din 1 septembrie.  Administrația întreprinde toate măsurile pentru menținerea instituției de învățământ. Școala a atras  investiții suplimentare  și a câștigat un grant pentru încălzire.”.

Noi considerăm  că, de școlile din mediul rural  depinde dezvoltarea localităților. Școala – este un simbol al continuității  vieții, un simbol al dezvoltării satului. Trebuie să facem totul pentru a păstra școlile din mediul rural.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă