PSRM

25 iunie 2015

Zinaida Greceanîi şi echipa sa au prezentat planul de acţiuni pentru redresarea situaţiei din Chişinău şi pentru soluţionarea problemelor chişinăuienilor

După cum s-a anunţat anterior, candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, asistată de consilierii municipali aleşi pe listele PSRM, s-a prezentat, astăzi, pentru dezbateri publice, la care a fost invitat şi Dorin Chirtoacă împreună cu consilierii municipali, aleşi pe listele PL.
Dat fiind faptul că oponenţii nu s-au prezentat la eveniment, echipa PSRM a prezentat planul de acţiuni pentru redresarea situaţiei din Chişinău şi soluţionarea problemelor acumulate în municipiu.
Zinaida Greceanîi a prezentat echipa de consilieri municipali din partea PSRM, caracterizîndu-i drept adevăraţi profesionişti, care nu au nevoie de piste politice, cum ar fi Primăria. „Noi dorim să lucrăm şi să realizăm fapte concrete, să îmbunătăţim situaţia din Chişinău, să rezolvăm multiplele probleme, care s-au acumulat în ultimii ani. Este vorba şi despre problemele din domeniul transportului, infrastructurii, haosul din gospodăria locativ-comunală şi din sfera de construcţii, lipsa unui Plan General Urbanistic pentru Chişinău, despre tarifele exagerate pentru serviciile comunale, managementul prost şi m.a.”, a menţionat candidatul socialist.
Zinaida Greceanîi a prezentat şi priorităţile echipei PSRM: numirea transparentă a persoanelor în funcţii de conducere şi alte funcţii în cadrul Primăriei, asistenţă socială accesibilă, familii tinere protejate, servicii comunale eficiente şi fără intermediari, noi locuri de muncă, returnarea grădiniţelor de copii şi a şcolilor pentru acoperirea cererilor. Potrivit lui Greceanîi, noua conducere a Primăriei va da prioritate producătorilor şi prestatorilor de servicii locali. Toţi colaboratorii Primăriei şi consilierii municipali vor purta răspundere personală pentru segmentul de oraş desemnat – fie că este o stradă sau curte de bloc. „Vor fi atrase investiţii pentru construcţia unei uzine de prelucrare a deşeurilor şi a unei staţii de epurare a apei. Primăria va stabili o cooperare activă cu academicienii, întreprinzătorii şi societatea civilă. În cadrul direcţiilor Primăriei vor fi create consilii consultative, care vor include specialişti în anumite domenii şi reprezentaţi ai societăţii civile.
Suburbiile, de asemenea se vor bucura de o atenţie sporită. Pentru fiecare dintre acestea, echipa PSRM are deja elaborat un plan individual de dezvoltare şi de atragere a investiţiilor. Primarul general va colabora cu fiecare dintre primarii de suburbii, indiferent de apartenenţa de partid a acestor persoane”, a subliniat candidatul Partidului Socialiştilor pentru postul de primar general al Chişinăului.
La rîndul său, deputatul Parlamentului RM, consilierul municipal ales pe listele Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, Vlad Batrîncea, a menţionat că, astăzi, Zinaida Greceanîi a venit împreună cu echipa sa în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău pentru a participa la nişte dezbateri veritabile, şi nu la un spectacol televizat. „L-am invitat la aceste dezbateri pe Dorin Chirtoacă împreună cu echipa sa pentru a-i vedea pe aceşti „eroi”, care, avînd protecţia idilului, îşi văd de afacerile lor şi pun în funcţiune sute de scheme corupţioniste. Nu este un secret pentru nimeni că Primăria de Chişinău este una dintre cele mai corupte instituții în această ţară. „Caracatiţa liberală” de la conducerea Primăriei este de vină pentru toate ilegalităţile ce se comit: de la prejudicii de sute de milioane de lei, la sute de terenuri funciare înstrăinate de la municipiu. Aceşti oameni au doborît recordul privind cifra de construcţii ilegale în oraş. Numărul celor din urmă depăşeşte 2 mii de cazuri. Fiecare dintre aceste construcţii a adus bani enormi funcţionarilor de la Primărie, împuterniciţi pentru luarea de decizii. În toţi aceşti ani nu s-a organizat nici un concurs public pentru desemnarea în posturile de conducere vacante. Persoanele pentru aceste funcţii erau numite prin dispoziţiile personale ale lui Dorin Chirtoacă în baza raporturilor de rudenie sau apartenenței la Partidul Liberal. Chirtoacă, cel care cheamă la păstrarea cursului pro-european al Moldovei, şi-a promovat în modul cel mai obraznic interesele personale în Primărie”, a subliniat Batrîncea.
Deputatul PSRM-ist a pus pe tapet membrii echipei lui Chirtoacă. „Domnul Nistor Grozavu, care a semnat sute de autorizaţii de construcţie ilegale. Domnul Igor Gamreţchi, colegul de clasă al lui Chirtoacă, desemnat pentru funcţia de conducător al Direcţiei Transport Municipal. Acesta are un dosar penal în Italia. Domnul Iurie Topală, consilier municipal PL şi unul dintre sponsorii campaniei electorale, proprietarul a 80% din microbuze. Domnul Mihai Moldovanu, conducătorul Direcţiei Sănătate, care a comis zeci de ilegalităţi în mai multe întreprinderi municipale. Din această echipă mai fac parte şi alte rude ale membrilor Partidului Liberal sau colegi de clasă şi amici ai lui Dorin Chirtoacă. Zeci, sute de persoane sînt parte a acestei „caracatiţe liberale”. Anume de aceea, astăzi, echipa de consilieri PL a ignorat aceste dezbateri. Spre deosebire de ei, nouă nu ne este frică să ieşim în public, pentru că echipa noastră este reprezentată de nişte profesionişti adevăraţi, gata să facă faţă problemelor oraşului. Sîntem mîndri de fiecare membru al echipei Zinaidei Greceanîi, cel mai bun prim-ministru din istoria Moldovei. Cu toţii împreună vom mătura din Primărie pe toţi corupţii neruşinaţi, care au delapidat municipiul de sute de milioane, de miliarde lei. Noi vom intenta dosare penale fiecăruia dintre aceste persoane şi fiecare va primi ceea ce merită după lege”, a spus în final deputatul PSRM.
„Dorin Chirtoacă a transformat Primăria într-o instituţia de tip închis. Mai multe dintre deciziile semnate de acesta şi orientate împotriva oraşului nu le veţi vedea niciodată pe site-ul oficial al acestei instituţii de stat. În acelaşi timp, Zinaida Greceanîi vorbeşte clar despre crearea consiliilor de experţi pe lîngă primarul de Chișinău şi în cadrul direcţiilor şi subdiviziunilor Primăriei. Pentru adoptarea fiecărei decizii de importanţă socială vor fi organizate consultări publice. Noi vom lua decizii nu doar pentru oameni, ci şi împreună cu oamenii. Sîntem deschişi pentru colaborare cu cetăţenii. În acest context ţin să mă adresez lui Oleg Brega, care monitorizează foarte atent activitatea Primăriei, în general, şi a primarului general, în special. În ciuda faptul că sîntem adepţii unor viziuni politice diferite, noi sîntem dispuşi să-i propunem domniei sale activităţile privind asigurarea transparenţei decizionale în municipiul Chişinău. Domnului Ruslan Codreanu, care a candidat pe listele lui Oazu Nantoi, sîntem gata să-i propunem postul de conducător al Direcţiei Politici Publice. Domnului Ştefăniţă Ion, care, astăzi, luptă pentru apărarea monumentelor de arhitectură, sîntem gata să-i propunem postul de vice-primar, cel deţinut, la moment, de Nistor Grozavu. Sîntem deschişi pentru colaborare întru binele oraşului şi al locuitorilor lui”, a declarat deputatul Partidului Socialiştilor, consilier municipal ales din partea Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, Ion Ceban.
Alţi membri ai echipei de consilieri municipali din partea Partidului Socialiştilor şi-au prezentat şi ei propriile viziuni vizavi de problemele Chişinăului şi soluţiile, pe care le propun pentru soluţionarea acestor probleme.
În finalul evenimentului, Zinaida Greceanîi a menţionat că împreună cu echipa sa conştientizează nivelul de răspundere pe care şi-au asumat-o în faţa locuitorilor Chişinăului. „Şîntem gata să implementăm toate promisiunile făcute, inclusiv cele care au răsunat astăzi. Multe dintre acestea au fost formulate după multiplele întîlniri cu cetăţenii. Noi vom asigura o activitate transparentă a Primăriei. Cînd faci bine, nu ai ce ascunde. Şi noi sîntem gata să lucrăm pentru binele, pentru viitorul Chișinăului şi al locuitorilor acestuia”, a spus în final candidatul PSRM.

Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă