PSRM

06 noiembrie 2019

Zinaida Greceanîi s-a întîlnit cu membrii Grupului pentru relații cu Moldova din Parlamentul Lituaniei

Reforma justiției este una foarte importantă și o vom susține, dar cu respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, a declarat Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la întrevederea de astăzi, cu membrii Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Parlamentului (Seimas-ului) Republicii Lituania.

Potrivit speakerului, este necesar de a respecta recomandările experților internaționali pentru a nu admite trecerea sistemului sub influența a careva forțe politice.

Totodată, Președintele Parlamentului a menționat că alegerile anticipate nu sunt necesare nimănui, oamenii au obosit de alegeri, ei își doresc și așteaptă reforme sociale și economice.
Oaspeții, la rîndul lor, au susținut aceste puncte de vedere și au reiterat susținerea lor în realizarea reformelor.

Delegația, condusă de vicepreședintele Seimas-ului Republicii Lituania, Jonas Liesys efectuează o vizită în Parlamentul Republicii Moldova, în perioada 5-8 noiembrie curent. Din aceasta mai fac parte Valerijus Simulik, președintele Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova, președintele Comitetului pentru drepturile omului al Seimasului și Gintaras Vaičekauskas, vicepreședintele Comitetului pentru afaceri europene, membru al Grupului pentru relații interparlamentare cu Moldova.

La iniţiativa Lituaniei, în perioada 2-4 decembrie curent, la Chișinău va fi organizată vizita oficială comună a Președinților de Parlamente din Statele Nordice și Baltice (NB8).

Republica Moldova şi Republica Lituania au stabilit raporturi diplomatice la 8 iulie 1992.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă