PSRM

15 aprilie 2021

Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu Președintele Senatului Parlamentului Republicii Uzbekistan

Zinaida Greceanîi, Președintele Legislativului s-a întâlnit, astăzi, cu Tanzila Narbaeva, Președintele Senatului Parlamentului Republicii Uzbekistan în cadrul lucrărilor celei de-a 52-a sesiune plenară a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AIP CSI), desfășurată în perioada 15-16 aprilie curent, la Sankt Petersburg, Federația Rusă.

Oficialii au făcut un schimb de opinii despre situația pandemică globală și din cele două state, experiența și modalitățile de luptă împotriva infecției cu noul coronavirus, inclusiv importanța vaccinării populației. Un alt subiect abordat a fost colaborarea bilaterală, inclusiv pe filieră parlamentară.

Potrivit speakerului, prima ședință a Grupului de prietenie cu ţările Asiei Centrale din cadrul Legislativului Republicii Moldova va avea loc la 21 aprilie curent, în format de videoconferință. Acesta este condus de deputatul Bogdat Țîrdea și include parlamentari din Republica Uzbekistan, Republica Kazahstan, Republica Kârgâză, Republica Tadjikistan, Turkmenistan și 30 de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, din diferite fracțiuni și grupuri parlamentare.

La rândul său, Tanzila Narbaeva a salutat această inițiativă și a pledat pentru intensificarea relațiilor bilaterale între cele două state, la toate nivelele.  În context, a lansat Președintelui Parlamentului Republicii Moldova invitația de a vizita Republica Uzbekistan.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă