PSRM

06 iunie 2018

Zinaida Greceanîi: Noi trebuie să restabilim atmosfera de prietenie și înțelegere din țara noastră

Astăzi, 6 iunie, președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, deputați, consilieri municipali, activiști ai PSRM și ”Garda Tînără” au depus flori la monumentul lui Alexandr Pușkin din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare” din Chișinău.

”Astăzi, se împlinesc 219 ani de la nașterea marelui poet rus, a căror opere sunt foarte bine cunoscute, citite chiar și astăzi, nu doar în Rusia, dar în întreaga lume. Numele lui Alexandr Pușkin este legat inseparabil de Moldova, căci aici el s-a format ca personalitate, ca poet măreț și cetățean. Moldova a lăsat o amprentă adîncă în sufletul renumitului poet.  Noi îi cinstim memoria  și suntem mîndri că el a oglindit în opera sa viața și caracterul strămoșilor noștri”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Ea a remarcat că, în perioada lui Pușkin, oamenii numeau Chișinăul ”o răscruce și o combinație dintre cele mai vechi popoare ale Asiei și Europei”, care au trăit aici ”în pace și armonie”.

”Este păcat că, astăzi, peste mai bine de 200 de ani, ne confruntăm cu învrăjbirea și dezbinarea cetățenilor conform apartenenței lingvistice și etnice”, a spus președintele partidului.

Zinaida Greceanîi a reamintit despre decizia recentă a Curții Constituționale care provoacă o nouă confruntare în societate. Ea a anunțat că, la etapa actuală fracțiunea PSRM, care este sub conducerea doamnei Greceanîi, lucrează asupra unui proiect de lege ce ține de funcționarea limbilor pe teritoriul RM, care în cel mai apropiat timp va fi prezentat parlamentului.

”Noi trebuie să restabilim în țara noastră atmosfera de prietenie, înțelegere și cooperare dintre toți cetățenii indiferent limba vorbită sau naționalitate. Aceasta este una dintre fundamentele prosperității statului nostru”, a remarcat Zinaida Greceanîi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă