PSRM

06 mai 2021

Zinaida Greceanîi: Declarația comună inaugurează o nouă etapă a colaborării molo-belaruse, în care Parlamentelor le revine un rol distinct

Declarația comună privind colaborarea dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Belarus vine să consolideze legăturile tradiționale bune dintre țările și popoarele noastre. În același timp, documentul inaugurează o nouă etapă în cooperarea moldo-belarusă, în care Parlamentelor le revine un rol distinct.

Despre aceasta a declarat Președintele Parlamentului Republicii Moldova în discursul rostit la dineul oficial oferit, în seara zilei de ieri, de Camera Reprezentanților Adunării Naționale a Republicii Belarus, cu ocazia vizitei oficiale a delegației Parlamentului Republicii Moldova.

”Urmărim cu atenție dezvoltarea progresivă a Belarusului în sectoarele industriei, serviciilor și agriculturii. Experiența implementării modelului economiei de piață orientat social, care și-a dovedit eficacitatea în Republica Belarus, este foarte utilă”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

Speakerul a remarcat că această creștere impresionantă se bazează, în primul rând, pe înșiși cetățenii din Republica Belarus – oameni responsabili și muncitori.

”Vedem că aceste succese sunt obținute pe fundalul unor tensiuni interne și al unei situații internaționale extrem de dificile și dorim sincer Republicii Belarus și întregului popor belarus pace, înțelegere, respect pentru dreptul său suveran de a-și realiza în mod independent treburile interne și cursul politicii externe”, a menționat Zinaida Greceanîi.

În concluzie, Președintele Parlamentului a declarat că atât bucuriile cât și îngrijorările belarușilor sunt împărtășite sincer de moldoveni, accentuând importanța susținerii reciproce în această perioadă dificilă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă