PSRM

09 iunie 2017

Zinaida Greceanîi: Colaborarea dintre Moldova și Rusia trebuie să se dezvolte în beneficiul cetățenilor ambelor țări

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi a răspuns la întrebările jurnaliștilor privind semnarea acordului cu Partidul ”Edinaia Rossia”.

Zinaida Greceanîi a menționat că, Partidul Socialiștilor colaborează deja de mai mult timp, atât cu Duma de Stat, cât și cu Partidul ” Edinaia Rossia”.

” În luna februarie a acestui an, am avut o întrevedere cu Președintele Partidului ”Edinaia Rossia”, prim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Medvedev și am convenit să semnăm acordul interpartinic, a declarat Zinaida Greceanîi. – Această colaborare este foarte importantă pentru Partidul Socialiștilor RM, pentru că ”Edinaia Rossia” este cel mai mare partid de guvernământ, care a acumulat o experiență majoră”.

Acordul prevede, în special, un schimb de experiență, posibilitatea membrilor partidului nostru de a învăța lucruri noi, alte aspecte de construcție partinică. O astfel de colaborare interpartinică consolidează  prietenia și parteneriatul strategic nu doar între partide, ci și între țări.

”Suntem recunoscători colegilor noștri ruși pentru faptul că, ei înțeleg situația politicii interne din Republica Moldova. În pofida faptului că guvernarea face totul pentru a distruge relațiile cu partenerii estici, conducerea Rusiei nu a luat măsuri extreme care ar fi afectat Moldova și cetățenii noștri”.

Și oamenii sunt recunoscători. Pentru că imediat după demersul Guvernului Republicii Moldova și expulzării diplomaților ruși, oamenii ne sunau și ne întrebau: revin din nou problemele noastre? Am reușit abia să ajungem la soluționare și din nou agravăm situația? Dar, autoritățile ruse nu au mers pe această cale, ei consideră că Moldova trebuie să fie susținută.

Suntem convinși că, cooperarea noastră trebuie să se dezvolte – ca să întărim legăturile economice, sociale și culturale nu doar a partidelor, dar și a popoarelor. Acest lucru va aduce beneficii atât cetățenilor moldoveni, cât și întregii țări. În această direcție, Partidul Socialiștilor își va concentra eforturile în continuare”, a menționat președintele PSRM.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă