PSRM

18 decembrie 2020

Zinaida Greceanîi: Bugetul nu este alocat pe placul deputaților, dar conform necesităților cetățenilor

Parlamentul a respectat toate normele legale în procesul de adoptare a Legii Bugetului de Stat și Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021, a declarat președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi, la NTV Moldova. Speakerul a menționat că devenise evident că, în ziua votării bugetelor, PAS și Platforma DA pregătesc o provocare prin utilizarea protestului agricultorilor în scopurile sale politice.

”Era clar că se pregătește o provocare, de aceea a fost luată decizia ca să fie votate cele mai importate proiecte de lege incluse în ordinea de zi. Noi nu am încălcat nimic. În procesul de votare a Bugetului de Stat, Politicii bugetar-fiscale am respectat toate normele prevăzute de legislație. Au fost 10 zile pentru înaintarea amendamentelor, dezbaterea lor în comisii, am luat în considerare majoritatea propunerilor înaintate și de PAS, PPDA, PDM, Pro -Moldova și de la toți”, a spus Greceanîi.

Președintele Parlamentului a atras atenția că bugetul de stat nu poate fi alocat în funcție de preferințele personale, ci în funcție de necesitățile cetățenilor, a localităților și a țării în general.

”Bugetul nu este prevăzut pentru deputați, nu sunt bani pentru deputați, sunt banii cetățenilor. Nu sunt banii alocați pe placul cuiva, sunt bani alocați pentru cetățeni”, a menționat speakerul.

Zinaida Greceanîi a declarat că după ce vor fi redactate în Parlament, textele celor patru documente bugetare vor fi transmise președintelui țării spre promulgare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă