PSRM

24 martie 2019

Zinaida Greceanîi a venit cu un mesaj de felicitare pentru locuitorii din orașul Lipcani cu prilejul celei de-a 75-a aniversare de la eliberarea orașului de sub ocupația fascistă

Pe 24 martie, președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, a venit cu un mesaj de felicitare pentru locuitorii din orașul Lipcani, raionul Briceni, cu prilejul acestei date semnificative –  cea de-a 75-a aniversare de la eliberarea orașului de sub ocupația fascistă.

Cu mare respect, Zinaida Greceanîi, a adresat cuvinte de recunoștință veteranului care a luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei și care a participat la mitingul dedicat eliberării orașului. Nicolai Ivanovici Ruțchii este singurul veteran care, în prezent locuiește în Lipcani. El a participat la eliberarea Ucrainei de Vest, Poloniei și a ajuns pînă la rîul Oder, unde a fost rănit.

Peste șase ani, Nicolai Ivanovici va împlini vîrsta de 100 de ani. Este unul dintre puținii martori ai acelor ani grei de eroism.

Zinaida Greceanîi a remarcat că trebuie să ajutăm în orice mod posibil veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei. De asemenea, ea a anunțat că, la inițiativa Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, toți veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în ajunul celei de-a 75-a aniversare de la eliberarea Moldovei, vor primi sprijinul necesar.

Împreună cu președintele Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova, generalul de brigadă Victor Gaiciuc, consilierul pentru misiuni speciale al Președintelui Republicii Moldova, Pavel Voicu, președintele Comitetului Național de Coordonare „Pobeda” („Victoria”), Alexei Petrovici, împreună cu locuitorii orașului Lipcani, Zinaida Greceanîi a comemorat eroii căzuți pentru eliberarea orașului de invadatorii fasciști.

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă