PSRM

22 noiembrie 2019

Zinaida Greceanîi a paticipat la cea de-a 50-a ședință a AI CSI

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a paticipat astăzi, la cea de-a 50-a ședință aniversară a Adunării Interparlamentare a Țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AI CSI) care se desfășoară la Sankt Petersburg în Palatul Taurid.

În cuvîntul de salut, Zinaida Greceanîi a declarat că după adoptarea noului Guvern Republica Moldova a revenit în cadrul politicii pragmatice, prognozabile, orientate spre rezultat. ”Moldova a reluat plenar cooperarea cu Țările Comunității Statelor Independete, inclusiv la nivel guvernamental.

Suntem interesați într-o colaborare mai activă atât în CSI, cît și în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice, unde țara noastră are statut de observator din 2018.

Astăzi Moldova are voință politică și deschidere pentru realizarea tuturor angajamentelor internaționale asumate. Țara noastră are o locație unică care permite relații reciproc avantajoase cu țările din Vest și din Est, Moldova intră în două mari zone libere de comerț: UE și CSI.

Odată cu venirea noilor autorități, poziția acestora a adoptat o nouă vizune care are la bază o politică externă echilibrată, stat militar-politic neutru, deschidere față de toți partenerii internaționali”, a spus Zinaida Greceanîi.

Președintele Parlamentului a subliniat că toate ramurile puterii sunt sincronizate și lucrează în unison prezentînd garanții tuturor proiectelor investiționale. Potrivit ei, există un mare potențial în dezvoltarea unor proiecte comune în diferite domenii.

”Protejarea investițiilor, previzibilitatea, deschiderea noului Guvern, iată ce poate la această oră propune Moldova partenerilor externi și prietenilor din CSI”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Participanții la Adunarea Interparlamentară a Țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AI CSI) au examinat documentele pregătite de comisiile permanente și proiectul Planului de norme model de perspectivă în CSI pentru anii 2020-2022.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă