PSRM

15 aprilie 2021

Zinaida Greceanîi a participat la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a participat, astăzi, la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AIP CSI), în calitate de membru al acestuia.

La întrunire, oficialii au examinat raportul privind organizarea misiunilor de observatori ai AIP CSI la monitorizarea alegerilor și referendumurilor  care au avut loc din țările membre ale CSI. De asemenea, a fost examinat proiectul ordinii de zi a celei de-a 52-a sesiuni plenare, raportul asupra activității Institutului internațional pentru monitorizarea dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor din statele membre ale AIP CSI, precum și pregătirea către cel de-al IX-lea Congres Internațional de Mediu Nevsky.

Membrii Consiliului AI CSI  au modificat planul de norme model în CSI pentru 2020-2022 și au audiat raportul de activitate pentru anul 2020 al organizației.

Un alt subiect dezbătut s-a referit la acțiunile preparatorii pentru celebrarea celei de-a 30-a aniversări de la constituirea AIP CSI, care va avea loc în anul 2022. În context, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi a propus organizarea unei expoziții de fotografii ale celor mai importante evenimente ale AIP CSI, cu contribuția comună a tuturor instituțiilor parlamentare membre.

Valentina Matvienko, Președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusiei, a mulțumit Președintelui Parlamentului Republicii Moldova pentru implicare și activitate prodigioasă în consolidarea și dezvoltarea relațiilor interstatale și pe platforma AIP CSI.

Consiliul AIP CSI a precedat cea de-a 52-a ședință plenară a Adunării Interparlamentare a CSI care va avea loc vineri, 16 aprilie 2021, la sediul organizației situat la Palatul Tauride din Sankt Petersburg.

Parlamentele din zece state fac parte din Adunarea Interparlamentară a CSI, inclusiv Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Federația Rusă, Ucraina, Uzbekistan.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă