PSRM

19 noiembrie 2017

Zinaida Greceanîi: Oamenii au obosit. Trebuie de pus capăt acestui coșmar

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a participat la Referendumul de revocare din funcție a Primarului General al municipiului Chișinău.

« Am votat pentru o schimbare spre bine în capitală, pentru renaștere și prosperitate. Pentru oportunitatea fiecăruia dintre noi de a participa la luarea deciziei nu numai în ceea ce privește numirea funcționarilor locali, ci și demisia lor – în cazul în care nu își îndeplinesc funcțiile. Pentru ca persoanele corupte și incompetente să fie excluse din conducerea orașului, astfel încât fiecare reprezentant al autorităților municipale să știe că cetățenii cer responsabilitate și profesionalism, onestitate și îndeplinirea îndatoririlor.

”Chișinăul are viitor!”, a scris Zinaida Greceanîi pe rețelele de socializare.

Potrivit  Zinaidei Greceanîi, orice cetățean care vede ce se întâmplă în capitala Republicii Moldova trebuie să meargă neapărat la referendum pentru a pune capăt acestui coșmar și a alege un primar cu adevărat demn.

„Demnitarii noștri foarte des pleacă peste hotare, ei văd foarte multe, dar nu înțeleg de ce nu se realizează nici un exemplu pozitiv în țara noastră, în municipiul Chișinău. Prin urmare, cred că oamenii au obosit, astfel încât toți trebuie să participe la acest referendum. Nu am nici o îndoială că oamenilor nu le este indiferent, puteți vedea chiar și aici, în jurul Universității Tehnice, ar putea exista mai multă ordine, astfel încât cetățenii să poată vota mai confortabil „, a subliniat președintele PSRM.

Liderul socialiștilor a subliniat că în cei 10 ani în care Dorin Chirtoacă se afla la putere împreună cu colegii și rudele sale, Chișinăul ar putea fi transformat într-o „bombonică”, dar, în schimb, au fost furate zeci de milioane de lei. 8-10 milioane pentru un referendum – nu este nici măcar o treime din veniturile încasate zilnic la bugetul de stat.

Potrivit raportului Curții de Conturi prezentat în Parlament, numai în 2016 neregulile financiare din instituțiile auditate s-au ridicat la peste 11 miliarde de lei, a menționat Zinaida Greceanîi.

Reamintim că, astăzi,  19 noiembrie, la Chișinău, se desfășoară referendumul privind demisia lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al municipiului. Secțiile de votare au fost deschise la ora 07.00 și vor activa până la ora 21.00.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă