PSRM

05 iunie 2017

Zinaida Greceanîi a participat la elebrarea sărbătorii Maslenița

Zinaida Greceanîi a participat la elebrarea sărbătorii Maslenița, în satul Cunicea
Astăzi, în satul de rit vechi, Cunicea din raionul Florești, s-a sărbătorit cu mare fast, Maslenița.
Aici, s-au adunat zeci de colective artistice care și-au luat rămas bun de la iarnă și au întâlnit primăvara cu cântece, dansuri, colinde și spectacole de teatru. Gospodinele au pregătit clătitele, care simbolizează soarele, iar meșteșugarii și-au prezentat lucrările. Cel mai așteptat și colorat moment al sărbătorii a fost ceremonia de ardere a păpușii de iarnă. Se crede că acest lucru ar trebui să aducă în noul an o recoltă bună.
La acestă sărbătoare a participat Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi. Ea i-a felicitat pe săteni și le-a transmis felicitările din partea Președintelui Țării, Igor Dodon.
“Este încurajator faptul că în satele noastre încă se mai prețuiesc tradițiile și că atât de mulți oameni talentați trăiesc în țara noastră. Iar cel mai importatnt – aici se păstrează credința.
E pentru prima dată când am intrat într-o biserică de rit vechi, dar am rămas plăcut impresionată de atmosfera liniștită a templului.
Rezidenții ne-au întrebat de la ce începe acest sat. Și singuri au și răspuns – de la biserică. Aici vin nu doar oamenii maturi, ci și copiii. Iar asta înseamnă că satul are viitor. Țara noastră are viitor.” – a declarat Zinaida Grecianîi.
Menționăm, că la alegerile prezidențiale din noiembrie, anul trecut, locuitorii acestui sat, au susținut practic, în unanimitate, candidatul din partea Partidului Socialiștilor din Republiva Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă