PSRM

25 octombrie 2019

Zinaida Greceanîi a optat pentru participarea mai activă a Parlamentului RM în activitățile și proiectele UIP

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîia avut o întrevedere cu Gabriela Cuevas Barron, Președintele Uniunii Interparlamentare (UIP) în cadrul Conferinței Europene a Președinților de Parlamente, desfășurată la Strasbourg în perioada 24-25 octombrie curent.

Oficialii au discutat despre stadiul actual de cooperare, precum și inițiative comune de consolidare a democrației și promovare a drepturilor omului. Un subiect aparte a constituit pregătirea pentru cea de-a cincea Conferință Mondială a Președinților de Parlamente, de la Viena. Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi a fost aleasă membru al comitetului de pregătire a reuniunii.

Zinaida Greceanîi a optat pentru participarea mai activă a Parlamentului în activitățile organizate și desfășurate de UIP, precum și lansarea unor proiecte noi de dezvoltare durabilă cu suportul Uniunii Interparlamentare.

Președintele Parlamentului a invitat Președintele UIP să viziteze anul viitor Republica Moldova.

UIP a fost fondată în 1889 și promovează de mai bine de un secol democrația reprezentativă, pacea și securitatea internațională, dezvoltarea durabilă, drepturile omului și implicarea femeilor în viața politică.