PSRM

25 octombrie 2019

Zinaida Greceanîi a optat pentru participarea mai activă a Parlamentului RM în activitățile și proiectele UIP

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîia avut o întrevedere cu Gabriela Cuevas Barron, Președintele Uniunii Interparlamentare (UIP) în cadrul Conferinței Europene a Președinților de Parlamente, desfășurată la Strasbourg în perioada 24-25 octombrie curent.

Oficialii au discutat despre stadiul actual de cooperare, precum și inițiative comune de consolidare a democrației și promovare a drepturilor omului. Un subiect aparte a constituit pregătirea pentru cea de-a cincea Conferință Mondială a Președinților de Parlamente, de la Viena. Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi a fost aleasă membru al comitetului de pregătire a reuniunii.

Zinaida Greceanîi a optat pentru participarea mai activă a Parlamentului în activitățile organizate și desfășurate de UIP, precum și lansarea unor proiecte noi de dezvoltare durabilă cu suportul Uniunii Interparlamentare.

Președintele Parlamentului a invitat Președintele UIP să viziteze anul viitor Republica Moldova.

UIP a fost fondată în 1889 și promovează de mai bine de un secol democrația reprezentativă, pacea și securitatea internațională, dezvoltarea durabilă, drepturile omului și implicarea femeilor în viața politică.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă