PSRM

03 octombrie 2019

Zinaida Greceanîi a înmînat Diplomele Parlamentului celor mai buni profesori din țară

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi a participat la evenimentul festiv dedicat Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţămînt și a înmînat Diplomele Parlamentului Republicii Moldova de gradul I profesorilor din instituțiile de învățămînt preuniversitar și universitar din țară – pentru activitate didactică de succes, dedicație și contribuție valoroasă în dezvoltarea învățămîntului.

Zinaida Greceanîi a felicitat cadrele didactice cu ocazia performanțelor obținute, dar și cu prilejul apropiatei sărbători profesionale care este marcată pe 5 octombrie, le-a urat sănătate, succes în activitate și studenți bravi.

În discursul său, speakerul a menționat că munca educatorilor și profesorilor depășește domeniul educațional. ”Sunteți și pedagogi, și manageri, și asistenți sociali. Iar uneori sunteți nevoiți să vă asumați și rolul de părinți sau de bunei. Reușiți, în condiții deloc simple, să vă aduceți aportul inestimabil la educarea tinerei generații. De aceea meritați respectul nostru profund și toată admirația”, a spus președintele Parlamentului.

Zinaida Greceanîi a mai remarcat faptul că astăzi, într-o lume bazată pe cunoaștere, profesia de pedagog devine tot mai importantă și își recapătă încrederea și respectul de altă dată. În context, președintele Parlamentului a subliniat că, împreună cu angajații din sistemul de învățămînt, politicienii vor continua să identifice soluții pentru o viață decentă și condiții prielnice de activitate a pedagogilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă