PSRM

09 septembrie 2019

Zinaida Greceanîi a discutat cu vicepreședintele Comitetului orășenesc Shanghai

Președintele Paramentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu vicepreședintele Comitetului orășenesc Shanghai al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Gao Xiaomei.

Speakerul a mulțumit autorităților din Shanghai pentru invitația de a vizita orașul și de a participa la cea de-a 8-a ediție a Forumului Economic Euro-Asiatic, înființat și consolidat de către țările Organizației de Cooperare Shanghai.

Totodată, Zinaida Greceanîi a menționat interesul Republicii Moldova pentru dezvoltarea și dinamizarea relațiilor bilaterale cu Republica Populară Chineză și a specificat importanța atragerii investițiilor străine în țara noastră. ”Suntem interesați de investițiile chineze în proiecte de infrastructură, în domeniul IT, cel umanitar și proiecte sociale”, a declarat Președintele Parlamentului.

La rîndul său, Gao Xiaomei a exprimat deschiderea și interesul autorităților din Shanghai în aprofundarea relațiilor existente cu Republica Moldova, precum și stabilirea de noi colaborări.

Potrivit vicepreședintelui Comitetului orășenesc Shanghai al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, orașul Shanghai prin intermediul Expoziției internaționale de import invită partenerii economici din Republica Moldova pentru identificarea noilor oportunități de colaborare.

De asemenea, oficialul chinez a remarcat îmbunătățirea climatului investițional în Republica Moldova, în ultima perioadă, și a manifestat interes pentru vinurile și produsele moldovenești.

La finele întrevederii, Zinaida Greceanîi a invitat autoritățile din municipiul Shanghai să viziteze Republica Moldova și a semnat în cartea de onoare a primăriei. La fel, în Shanghai, speakerul a lăsat mesaje în cartea oaspeților de onoare a muzeului de planificare a orașului și cea a turnului TV ”Perla Orientului”.

Speakerul, în fruntea unei delegații parlamentare, efectuează o vizită de lucru în Republica Populară Chineză. Din componența delegației fac parte președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică Chiril Moțpan, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană Vlad Batrîncea, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie Vladimir Odnostalco, vicepreședintele Comisiei agricultură și industrie alimentară Vladimir Bolea și Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu.

Programul șefului Legislativului include mai multe întrevederi, inclusiv cu omologul său, Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu.


 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă