PSRM

22 noiembrie 2017

Zinaida Greceanîi a discutat cu Igor Dodon despre chestiunile politicii bugetar- fiscale pentru anul 2018 și agenda ședinței Grupului de prietenie interparlamentar Moldova-Rusia

Președintele Partidului Socialiștilor, șeful fracțiunii parlamentare a PSRM, Zinaida Greceanîi, a participat pe 22 noiembrie la o întâlnire de lucru cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

În cadrul întrevederii au fost discutate prevederile proiectului Legii Bugetului de Stat pentru anul 2018, proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul următor, precum și  amendamentele propuse de PSRM pentru includerea în aceste documente.

Zinaida Greceamîi a informat președintele că fracțiunea PSRM a inclus inițiativele șefului statului în proiectele sale, precum și propunerile partidului de îmbunătățire a situației din economie, stimularea mediului de afaceri, susținerea regiunilor și sprijinul social. Toate aceste propuneri se conțin în programul PSRM.

A fost discutată agenda ședinței viitoare a Grupului de prietenie interparlamentar Moldova-Rusia.

”Va fi prima întrevedere din ultimii  10 ani. În cadrul întâlnirilor cu președintele Dumei de Stat a Federației Ruse și cu președintele Grupului de prietenie al Rusiei, am convenit ca, în perioada 11-13 decembrie, să organizăm o astfel de întâlnire la Moscova”, a menționat Zinaida Greceanîi, care este și copreședintele Grupului de Prietenie Moldova-Rusia din partea Republicii Moldova.

”Grupul parlamentar de prietenie Moldova-Rusia este cel mai numeros, are 56 de deputați. Am propus tuturor fracțiunilor parlamentare să delege reprezentanți pentru a participa la această întâlnire, și am remis invitații.

În plus, Președintele a venit cu inițiativa de a invita în componența delegației reprezentanți ai Adunării Populare din Găgăuzia și ai corpului legislativ al Transnistriei. Le voi transmite invitații, deoarece reprezintă Moldova, suntem un stat”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

Șeful fracțiunii PSRM a comunicat că în cadrul reuniunii Grupului de prietenie se planifică să se discute despre o cooperare mai strânsă între parlamentele celor două țări, despre dezvoltarea relațiilor dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă