PSRM

04 septembrie 2020

Zinaida Greceanîi a discutat cu Ambasadorul Republicii Africa de Sud

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a discutat, astăzi, cu Andre Johannes Groenewald, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Africa de Sud în Ucraina și Ambasador nerezident desemnat în Republica Moldova, Georgia și Republica Armenia.

Aceasta fiind prima întrevedere bilaterală de la desemnare, speakerul i-a urat mult succes în activitate diplomatului și s-a arătat încrezută în dezvoltarea relațiilor între cele două țări.

Totodată, Zinaida Greceanîi a menționat că Republica Moldova este interesată în atragerea investițiilor, dezvoltarea proiectelor investiționale, crearea întreprinderilor mixte, creșterea  volumului exporturilor și importurilor. În context, Președintele Parlamentului a subliniat că în Republica Moldova au fost create 16 platforme industriale în diferite regiuni ale țării.

Pe filieră parlamentară, speakerul a propus crearea grupului de prietenie între Legislativele celor două state, care ar identifica noi oportunități de colaborare parlamentară.

La rândul său, Andre Johannes Groenewald a spus că Republica Africa de Sud, la fel, este interesată în dezvoltarea afacerilor în zona Mării Negre și Europa de Est. ”Mai multe activități economice și politice îmi doresc pentru țările noastre”, a precizat Ambasadorul.

În discuție, oficialii au abordat problematica egalității de gen și rolul femeilor în procesul decizional.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă