PSRM

09 martie 2021

Zinaida Greceanîi a avut o nouă ședință cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o nouă ședință cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, în frunte cu Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi.

Premierul interimar a reconfirmat faptul identificării mijloacelor financiare necesare pentru achiziționarea vaccinelor anticoronavirus, drept urmare a solicitării pe care a lansat-o anterior Zinaida Greceanîi.

Modalitatea procurării acestora urmează să fie discutată la ședința Biroului permanent al Parlamentului, de comun cu Prim-ministrul interimar și cu secretarii de stat ai ministerelor de resort.

În cadrul ședinței, a fost examinată posibilitatea procurării vaccinului cu derogare de la Legea privind achizițiile publice, fapt care se impune ca urmare a creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de infectare cu COVID-19 și, mai ales, a cazurilor de deces.

Zinaida Greceanîi a subliniat că în situația actuală extrem de dificilă este imperativă lansarea cât mai urgentă a vaccinării în masă a populației, pentru a opri valul de pandemie și a preveni o eventuală agravare a stării de lucruri.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă