PSRM

21 noiembrie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Valentina Matvienko

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut astăzi, o întrevedere cu președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusiei, Valentina Matvienko, în marja Adunării Interparlamentare a Țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AI CSI) care se desfășoară la Sankt Petersburg.

În cadrul acesteia părțile au făcut o trecere în revistă a situației politice din Republica Moldova și au reafirmat prioritățile în relațiile cu Federația Rusă.
Președintele Parlamentului a reiterat necesitatea intensificării dialogului pe filiera parlamentară în interesul țării și al poporului.

La rîndul său, Valentina Matvienko a subliniat deschiderea pentru suport necondiționat și a felicitat Parlamentul și președintele țării cu rezolvarea cu demnitate a situației de după caderea Guvernului și evitarea crizei politice. De asemenea, ea a felicitat cu rezultatele obținute de noul Guvern în cadrul vizitei oficiale la Moscova.

În cadrul întrevederii a fost discutată inițiativa instituționalizării unor relații de colaborare reciproc avantajoase la nivel de regiuni.

Președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusei a acceptat invitația de a vizita Republica Moldova anul viitor, în cadrul Forumului inter-regional. Valentina Matvienko a salutat participarea delegației

Parlamentului Republicii Moldova la ședința Adunării Interparlamentare a CSI, care reprezintă o platformă importantă pentru discuții și o oportunitate de dezvoltare a relațiilor interparlamentare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă