PSRM

30 ianuarie 2017

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Preşedintele Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse pe problemele CSI

Astăzi, 30 ianuarie, la Chişinău, a avut loc întrevederea dintre Președintele Grupului Interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia, preşedintele Partidului Socialiştilor din RM, Zinaida Greceanîi, şi Preşedintele Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse pe problemele CSI, integrare eurasiatică şi relaţii cu compatrioţii, Leonid Kalaşnikov.

În cadrul întrevederii, părţile au pus în discuție subiecte ce ţin de colaborarea interparlamentară, de schimbul de experienţă în domeniul legislației ș.a domenii de interes comun.

Zinaida Greceanîi a dat o apreciere înaltă dinamicii de dezvoltare a relaţiilor bilaterale între RM şi FR, o confirmare în acest sens fiind întrevederea dintre preşedinţii Moldovei şi Rusiei, Igor Dodon şi Vladimir Putin, din data de 17 ianuarie, curent.

TPA_2678„Apreciem înalt deschiderea de care dau dovadă partenerii noştri ruşi şi dinamica pozitivă în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, înregistrată în ultima perioadă de timp. Este vorba, inclusiv, despre activizarea colaborării între parlamentele ţărilor noastre, despre acţiunile concrete, pe care le preconizăm în comun cu deputaţii Dumei de Stat”, a spus preşedintele PSRM.

Zinaida Greceanîi a menţionat importanţa dialogului şi colaborării în sfera economică, socială şi umanitară. Potrivit ei, pentru partea moldovenească este foarte importantă relansarea relaţiilor cu Federaţia Rusă, revenirea producţiei moldoveneşti pe piaţa rusă, implementarea unor proiecte investiţionale comune.

„În acelaşi timp, pentru noi este foarte importantă şi rezolvarea problemei migranţilor muncitori, numărul cărora este de sute de mii. Sîntem convinși că interacţiunea între ţările noastre are un potenţial mult mai mare, inclusiv în sfera socială şi cea umanitară, în domeniul învăţămîntului, culturii, ocrotirii sănătăţii.

TPA_2676Sînt convinsă că relaţiile de interacţiune, în preajma aniversării de 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Moldova şi Rusia, va avea un caracter dinamic spre binele popoarelor noastre înfrăţite”, a subliniat preşedintele PSRM, menționînd disponibilitatea şi determinarea Partidului de a realiza iniţiativa Preşedintelui RM, Igor Dodon, privind obţinerea de către RM a statutului de observator permanent în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice.

La rîndul său, conducătorul Comitetului pe problemele CSI din cadrul Dumei de Stat, Leonid Kalaşnikov, a confirmat disponibilitatea Federaţiei Ruse spre dezvoltarea  şi aprofundarea relaţiilor de colaborare cu PSRM. Potrivit lui, colaborarea va purta un caracter concret şi detaliat, inclusiv pentru soluţionarea problemelor care au fost discutate de cei doi şefi de stat, la 17 ianuarie, la Moscova.

Leonid Kalaşnikov a evidenţiat deschiderea tuturor fracţiunilor Dumei de Stat cu privire la problemele ce țin de reluarea unei interacţiuni şi colaborări ample între Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă