PSRM

23 septembrie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu președintele Adunării Naționale a Republicii Armenia

Republica Moldova și Armenia trebuie să extindă colaborarea și pe dimensiunea parlamentară, păstrînd dinamica pozitivă în dialogul politic existent la nivelul șefilor de stat, a declarat președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, la întrevederea cu Ararat Mirzoian, președinte al Adunării Naționale a Republicii Armenia.

Președintele Legislativului a reiterat determinarea autorităților de a promova în continuare o politică externă echilibrată, în interesul locuitorilor Republicii Moldova. Ea a pledat pentru un dialog deschis, constructiv și pragmatic. În context, a fost subliniată necesitatea intensificării schimburilor economice.

Părțile au agreat necesitatea cooperării mai intense pe platformele regionale și internaționale. Președintele Adunării Naționale a Armeniei a invitat președintele Parlamentului într-o vizită oficială.

Întrevederea a avut loc în marja Forumului Președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”, care se desfășoară în Nur-Sultan, Kazahstan, în perioada 23-24 septembrie.

La întrevedere au participat vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari. La Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat” participă președinți de Parlament din 65 de țări din Europa și Asia, precum și conducători ai 14 organizații internaționale și interparlamentare importante.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă