PSRM

06 decembrie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu George Kent, Asistent Adjunct pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut astăzi, o întrevedere cu George Kent, Asistentul Adjunct pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA. La întîlnire a fost prezent ambasadorul SUA Derek Hogan.

Părțile au discutat pe larg cele mai importante subiecte din dialogul moldo-american actual, inclusiv problematica transnistreană, reforma justiției, relațiile cu organizațiile financiare internaționale, precum și prioritățile corpului de deputați la această etapă.

Zinaida Greceanîi a menționat interesul autorităților pentru realizarea reformelor interne asumate și a angajamentelor față de partenerii de dezvoltare, subliniind că în acest proces țara noastră are nevoie de sprijinul important al SUA.

De asemenea, speakerul a subliniat că activitatea legislativului actualmente este marcată de adoptarea documentului financiar principal al țării – bugetului de stat pentru anul 2020. A fost salutat faptul că pe mai multe proiecte adoptate în interesul cetățenilor deputații din diverse fracțiuni manifestă solidaritate.

George Kent a menționat că SUA dorește ca Republica Moldova să fie o țară prosperă, integră și cu instituții democratice puternice.

Partea americană a îndemnat autoritățile moldovenești să continue reformele, astfel încît schimbările în bine să se facă simțite cu adevărat de cetățeni.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă