PSRM

29 ianuarie 2020

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu angajații unei întreprinderi producătoare de legume din localitatea Corjeuți

În cadrul vizitei de lucru la Briceni, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a vizitat întreprinderea producătoare de legume ”Arman-Plant” SRL din localitatea Corjeuți.

Zinaida Greceanîi s-a familiarizat cu funcționarea liniei de sortare, a fost informată despre capacitățile de producere, de export și de livrare pe piața internă ale întreprinderii, despre dificutățile în desfășurarea afacerii.

Potrivit administrației întreprinderii, grație tehnologiilor avansate, capacității de adaptare, aceasta s-a putut afirma pe piețele externe, în special, cea din Federația Rusă.

În special, Zinaida Greceanîi a menționat despre proiectul unei inițiative privind asigurarea pieței interne de consum în proporție de 50% cu producție autohtonă. Reprezentanții întreprinderii au salutat această intenție menționînd că realizarea acesteia ar constitui un sprijin semnificativ pentru companiile autohtone.

Speakerul a vorbit despre acțiunile întreprinse la nivel legislativ în vederea susținerii producătorului autohton, precum și despre inițiativele noi în acest domeniu care urmează a fi discutate în cadrul sesiunii de primăvară a Parlamentului.

Zinaida Greceanîi a avut o întîlnire cu angajații întreprinderii, aceasta oferind locuri de muncă stabile pentru locuitori nu doar din Corjeuți, ci și din localitățile învecinate.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă