PSRM

07 februarie 2017

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Zhang Yinghong

Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong.

Zinaida Greceanîi i-a înmînat Ambasadorului un mesaj de felicitare cu prilejul celei de-a 25-a aniversări din ziua stabilirii relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Populară Chineză. Liderul PSRM a menţionat experienţa vastă pe care a acumulat-o Partidul Comunist Chinez, şi semnificaţia pe care i-o atribuie PSRM.

„Apreciem relaţiile pe care le avem cu Republica Populară Chineză – una dintre cele mai influente puteri mondiale. China, pe bună dreptate, poartă titlul de fruntaş al economiei mondiale, lider la producerea majorității tipurilor de mărfuri industriale şi unul dintre cei mai mari exportatori. Suntem siguri că avem ce învăța din experienţa Dvs.”, a subliniat preşedintele Partidului Socialiştilor.

Părţile au discutat chestiuni ce ţin de colaborarea bilaterală între Partidul Comunist Chinez şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, pronunțîndu-se pentru extinderea relaţiilor de cooperare.

„Pentru Partidul Socialiştilor din Moldova, Republica Populară Chineză a fost mereu un important partener de dezvoltare”, a menţionat preşedintele PSRM. Domnia l-a invitat pe Zhang Yinghong să viziteze organizaţiile de partid locale ale PSRM.

La rîndul său, Zhang Yinghong a felicitat-o pe Zinaida Greceanîi cu ocazia zilei de naştere. În cadrul programului de cooperare bilaterală, Ambasadorul Republicii Populare Chineze a invitat delegaţia PSRM să viziteze China în a doua jumătate a anului curent.

Pentru perioada imediat următoare, părţile au convenit să demareze pregătirile pentru semnarea unui acord de cooperare bilateral între Partidul Comunist Chinez şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă