PSRM

17 iulie 2018

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA

Președintele Partidului Socialiștilor din RM Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere, astăzi 17 iulie, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James Pettit.

În timpul întrevederii părțile au discutat despre situația actuală, cît și despre viitoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova. Separat, au fost abordate teme ce țin de alegerile locale noi din Chișinău, care au avut loc și hotărîrile judecătorești privind rezultatele alegerilor.

Zinaida Greceanîi a remarcat că, adresîndu-se în instanța de judecată, PSRM a cerut constatarea încălcărilor comise și nu anularea mandatului lui Andrei Năstase.

De asemenea, interlocutorii au făcut schimb de opinii cu privire la ultimele evenimente ce țin de politica externă a Republicii Moldova. În special, s-a vorbit despre recenta rezoluție a ONU privind necesitatea retragerii trupelor rusești de pe teritoriul Transnistriei, Zinaida Greceanîi a subliniat iraționalitatea acestei rezoluții.

Președintele PSRM a menționat că Republica Moldova nu va avea de cîștigat în urma acestei rezoluții, așa cum aceasta nu promovează dialogul constructiv în cadrul formatului ”5+2”, dar și crează o situație foarte riscantă pentru întreg procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Unul din subiectele discutate a fost numirea lui Dmitri Kozak în funcția de reprezentant al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu Republica Moldova.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, faptul că Dmitri Kozak este bine familiarizat cu situația din Moldova și problema transnistreană, ceea ce oferă speranță pentru restabilirea și activarea cooperării moldo-ruse.

În acest sens, președintele PSRM a confirmat încă o dată poziția Partidului Socialiștilor privind necesitatea cooperării cu toți partenerii internaționali ai Republicii Moldova, atît din Vest, cît și din Est.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă