PSRM

26 februarie 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA

Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, pe 26 februarie, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Derek Hogan.

În cadrul întrevederii, părțile au abordat subiecte precum relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, dar și despre politica internă și externă a țării. Interlocutorii au acordat o atenție deosebită subiectului privind rezultatele alegerilor parlamentare care au avut loc în Republica Moldova, pe 24 februarie.

Zinaida Greceanîi a menționat că, în conformitate cu rezultatele preliminare ale alegerilor, PSRM a primit cel mai mare număr de voturi și cea mai mare fracțiune a parlamentului, cu 35 de deputați. Candidații PSRM, la alegeri au obținut victorie în 17 dintre cele mai importante circumscripții uninominale.

Cu toate acestea, Partidul Socialiștilor va încerca să obțină organizarea alegerilor repetate în cel puțin șase circumscripții uninominale, în care candidații PSRM nu au obținut victorie datorită încălcărilor concurenților electorali, inclusiv utilizarea resurselor administrative, coruperea alegătorilor și altele.

Președintele Partidului Socialiștilor a subliniat că, poziția PSRM cu privire la legitimitatea alegerilor, precum și decizia privind acțiunile viitoare, vor fi prezentate după ce se vor finisa toate procedurile legislative și vor fi aprobate toate rezultatele finale ale alegerilor de către Curtea Constituțională.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă