PSRM

17 mai 2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul Lituaniei

Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova, Kęstutis Kudzmanas.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre aspectele relațiilor moldo-lituaniene, precum și despre situația politică din aceste două țări. În special, Zinaida Greceanîi și Kęstutis Kudzmanas au făcut schimb de opinii privind progresele și rezultatele alegerilor în ambele țări.

Menționăm că, anul acesta și în Lituania se desfășoară alegeri. Pe data de 12 mai, în țară, a avut loc primul tur al alegerilor prezidențiale și două referendumuri: despre reducerea numărului de deputați, de la 141 la 121 (a fost declarat invalid datorită participării scăzute la vot) și despre dubla cetățenie (nu au existat suficiente voturi pentru a implementa această lege).

Pe 26 mai, va avea loc turul doi al alegerilor prezidențiale în cadrul căruia cetățenii vor trebui să aleagă șeful statului.

La final, părțile au convenit să mențină relații de prietenie bune și să promoveze dezvoltarea cooperării dintre cele două țări.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă