PSRM

30 octombrie 2017

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova

Pe 30 octombrie, Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Julia Monar, care și-a început activitatea la Chișinău în luna august curent.

În cursul dialogului, părțile au discutat un spectru larg de subiecte ce vizează politica externă și internă a Republicii Moldova. Ambasadorul Germaniei a fost interesat de poziția Partidului Socialiștilor privind problemele cheie ale relațiilor și cooperării Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, cu organizațiile financiare internaționale, cu vecinii săi estici, în special cu Federația Rusă.

În mod special a fost examinată problema desfășurării reformelor în Republica Moldova. Zinaida Greceanîi a  menționat formalitatea și mersul nechibzuit al reformelor realizate în țară. Ea a subliniat că finanțarea externă este utilizată în țară, nu pentru dezvoltare, ci în mare parte pentru consum, ceea ce reduce eficacitatea asistenței donatorilor.

Potrivit Președintelui Partidului Socialiștilor, din partea partenerilor externi trebuie să existe un control riguros asupra implementării proiectelor finanțate de aceștia în Moldova.

Zinaida Greceanîi și Julia Monar au abordat în detalii problemele relațiilor moldo-germane. Președintele Partidului Socialiștilor a remarcat importanța asistenței germane acordate Republicii Moldova, în special în domeniul educației profesionale și al dezvoltării regionale. Zinaida Greceanîi a exprimat speranța că cooperarea dintre Republica Moldova și Germania va continua să se dezvolte pe o bază pragmatică.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă