PSRM

11 mai 2017

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Pe data de 11 mai, Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, Lucy Joyce.

În cadrul întrevederii părțile au discutat despre cooperarea bilaterală dintre Republica Moldova și Marea Britanie, în special în contextul Brexitului. Ambasadoarea a dat asigurări că, în ciuda Brexitului, Marea Britanie va continua și mai departe să interacționeze cu Republica Moldova, inclusiv în cadrul Planului de Acțiuni RM-UE.

Zinaida Greceanîi, la rândul său, a declarat că Partidul Socialiștilor pledează pentru o cooperare fructuoasă și reciproc avantajoasă cu toate țările, atât din vest cât și din est.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte privind posibilele modificări ale sistemului electoral din Republica Moldova, reformele guvernului și alte probleme importante, inclusiv sprijinul pentru participarea activă a femeilor în viața politică și economică a societății.

De asemenea, Zinaida Greceanîi l-a informat pe ambasadorul britanic că astăzi grupul de inițiativă condus de șeful fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal, Ion Ceban a început colectarea de semnături în susținerea unui referendum privind demiterea primarului general, Dorin Chirtoacă.

În concluzie, părțile au convenit să intensifice cooperarea în toate domeniile care provoacă un interes comun.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă