PSRM

30 octombrie 2020

Zinaida Greceanîi, a adresat un mesaj de felicitare personalului Grădinii Botanice cu ocazia aniversării Institutului

Președintele Parlamentului RM, Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a adresat un mesaj de felicitare personalului Grădinii Botanice cu ocazia aniversării Institutului:

– Grădina Botanică – perla  din peisajul capitalei –- împlinește, în aceste zile, 70 de ani de la înființare.

Întemeiată în anul 1950, în sectorul Buiucani, din 1973 își continuă istoria în partea de sud-est a Chișinăului – în sectorul Botanica, devenind cu anii unul dintre cele mai dragi locuri pentru chișinăuieni și una din cele mai frumoase atracții pentru turiști.

Aniversarea Grădinii Botanice este un prilej de omagiu pentru fondatorul acesteia – regretatul academician Alexandru Ciubotaru. Împreună cu adepții și colegii săi, oameni devotați științei și țării, au construit parcul din temelie și l-au amenajat, pas cu pas, arbust cu arbust, contribuind esențial la obținerea de către Grădina Botanică a statutului de instituţie de cercetare ştiinţifică.

Mai bine de trei decenii, ilustrul savant Alexandru Ciubotaru a fost director al instituției, inspirator și promotor al numeroaselor proiecte științifice, de cercetare, de management și de parteneriat, care au permis dezvoltarea glorioasă a obiectivului și păstrarea acestuia în cele mai dificile vremuri.

Astăzi, Gradina Botanică Națională (Institut) ”Alexandru Ciubotaru” acoperă o suprafaţă de 104 hectare și numără aproximativ 10 mii de specii, soiuri, forme şi plante care anul împrejur bucură ochii și sufletul vizitatorului.

În numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, adresez sincere felicitări și cuvinte de gratitudine actualilor și foștilor angajați ai Institutului. Vom fi alături de Dumneavoastră în demersurile de valorificare și dezvoltare continuă a potențialului Grădinii Botanice. Ne dorim ca instituția să fie demnă de entuziasmul celor care au stat la înființarea ei acum șapte decenii, dar și de un viitor prosper în șirul celor mai elegante grădini botanice din lume.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă