PSRM

29 iunie 2018

Zinada Greceanîi: Economia moldovenească are nevoie urgent de ajutor de stat

”Economia moldovenească are nevoie urgent de ajutor de stat”, acest lucru a fost declarat de către președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM, ex-prim-ministrul Republicii Moldova Zinaida Greceanîi, în cadrul ședinței comisiei buget și finanțe, din 28 iunie.

În același timp, statul a micșorat considerabil ajutorul pentru agenții economici. Acest lucru a fost recunoscut de către președintele Consiliului Concurenței, Viorica Cărare, care a prezentat un raport de lucru a consiliului pentru anul trecut. Ea a remarcat că din cauza lipsei resurselor în bugetul de stat, structurile de stat au trecut la o nouă practică europeană – acordarea compensațiilor normative pentru reprezentanții mediului de afaceri, iar în Europa nu se practică, ca statul să acorde suport financiar mediului de afaceri.

Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor a RM, ex-prim-ministrul Zinaida Greceanîi a declarat că nivelul ajutoarelor de stat pe cap de locuitor scade, iar guvernare nu doar că nu se implică în acest proces, dar nici măcar nu a stabilit mărimea acestui ajutor, să nu mai vorbim de plată.

”Ajutorul de stat pe cap de locuitor în 2014 era de 44 euro, în 2015 – 65, în 2016 – 31. Pentru anul 2017 noi nu avem informații. Sunt datele dumneavoastră. Economia noastră are nevoie urgent de ajutor de stat, nu contează cine suntem noi –  capitaliști, liberali, socialiști – tipul economiei noastre nu este stabilit pînă la capăt. Nivelul ajutorului de stat scade, iar statul nu se implică și nu ajută agenții economici să devină mult mai competitivi. Așa am înțeles că, noi nu avem niște date concrete despre ajutorul de stat pe cap de locuitor”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă