PSRM

06 decembrie 2019

Salariile dădacelor, asistenților educatorilor și bibliotecarilor se vor majora

Legislativul a operat astăzi modificări în sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Potrivit proiectului, prezentat de președintele Comisiei juridice, socialistul Vasile Bolea, se vor egala clasele de salarizare pentru educatori, învățători și profesori.

Se vor majora lefurile pentru persoanele cu funcții de demnitate publică din sate. De asemenea, urmează a fi reintrodus premiul anual în mărime de 50% din salariul de bază.

Personalul unităților bugetare din stînga Nistrului, din satul Varnița, raionul Anenii Noi, satele Copanca și Hagimus, raionul Căușeni, din municipiul Bender, precum și din subdiviziunile din raionul Dubăsari ale Ministerului Afacerilor Interne vor beneficia de salariu majorat cu 4 clase de salarizare succesive.

Proiectul prevede și sporuri lunare de pînă la 1 100 de lei pentru titlul științific și științifico-didactic. Persoanele distinse cu titluri onorifice vor avea un spor lunar de pînă la 250 de lei.

Pentru implementarea proiectului sunt necesare circa 373,4 mln de lei în calcul anual. Cheltuielile sunt prevăzute în proiectul bugetului de stat pe anul 2020, anunță  moldpres.md.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă